Transfagarasan

  • Itinerariu Râmnicu Vâlcea
  • Solicitare fizica: 5 / 5
  • Nivel confort: 5 / 5
Vezi perioade si preturi
Transfagarasan este a doua cea mai inalta sosea din România după Transalpina, aceasta este cel mai spectaculos drum montan din tara noastra si chiar si din Europa, datorita inaltimii la care a fost construit, a peisajelor superbe si a numeroaselor serpentine. Soseaua leaga Ardealul de Muntenia, strabate muntii Fagaras de la nord la sud si atinge o altitudine maxima de 2042 de metri in apropiere de Balea Lac. Spectaculosul drum format din 27 de viaducte si poduri si un tunel de 887 metri  a fost construit intre anii 1970-1974, cu eforturi imense din partea soldatilor si a muncitorilor care au reusit sa creeze un drum in creierul muntilor. Vietile omenesti pierdute au fost foarte multe; oficial numarul era de 40 de morti, dar oameni care au lucrat la acest drum povestesc de faptul ca numarul celor decedati e de numarul sutelor.
 
Data plecare  
22.07.2017 155 Lei
19.08.2017 155 Lei
Grup minim: 25 persoane.
Acte necesare: Carte de identintate

Oferta include

Transport autocar licentiat;
Servicii ghid.

Oferta NU include

Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Itinerariu

Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab).
Ora 06:00 - Plecare pe ruta Pitesti - Curtea de Arges - Bascov. Pe traseu vom face o scurta oprire pentru a vizita Manastirea Argesului, complex monastic orthodox, ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, manastirea este parte a celei mai celebre legende romanesti: “Legenda Mesterului Manole’’.

Vom intra pe Transfagarasan din comuna Bascov - cel mai spectaculos drum din Romania, care leaga regiunea istorica Munteniei cu Transilvania strabatand Munții Fagaraș. Pornind dinspre sud, primul popas il vom face la Cetatea Poenari. Drumul urca pe serpentine si viaducte, trecand prin trei tunele mai scurte si ajunge pe Barajul Vidraru, care, cu ai lui 307 m, leaga Munții Pleasa si Vidraru. In continuare, drumul incepe sa urce urmand cursul vaii raului Capra pana la ajungerea in Golul Alpin, langa Cabana Capra.

Vom strabate cel mai lung tunel rutier din Romania, avand o lungime de 887m, cu o inaltime de 4,4m, o latime de 6m. Dupa o coborare abrupta in serpentine, strabatand caldarea glaciară, pe o lungime de 13 km, drumul trece prin apropierea cascadei Balea, o cascada in trepte de aproximativ 68m, cea mai mare de acest fel in Romania, aflata la altitudinea de aproximativ 1230 m, ajungând apoi la Cabana Balea Cascada. Coborare in Judetul Sibiu prin Cartisoara (Badea Cartan) si deplasare pe Valea Oltului - Ramnicu Valcea - Pitesti.

Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab), seara tarziu, in functie de conditiile de trafic.