Transalpina

  • Itinerariu Pitești - Râmnicu Vâlcea
  • Solicitare fizica: 4 / 5
  • Nivel confort: 4 / 5
Vezi perioade si preturi
Nu-i putin lucru sa traversezi patru judete (Valcea, Gorj, Sibiu si Alba) si sa treci pe langa niste masive muntoase pe o sosea care iti da senzatia ca te poarta spre cer, asa este Transalpina, cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele.
Denumita si "Drumul Regelui" pentru ca a fost reconstruita si inaugurata in 1938 de Regele Carol al II-lea, face legatura intre Transilvania si Oltenia si traverseaza Munții Parang de la nord la sud fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului.
 
Data plecare  
29.07.2017 179 Lei
26.08.2017 179 Lei
Grup minim: 25 persoane.
Acte necesare: Carte de identintate in curs de valabilitate.

Oferta include

Transport autocar licentiat;
Servicii ghid.

Oferta NU include

Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.

Itinerariu

Ora 05:30 - Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab).
Ora 06:00 - Plecare pe ruta Pitesti - Ramnicu Valcea - Horezu - Novaci. Vom face un prim popas in Horezu, pentru a vizita Manastirea Horezu - lacas de cult cu Hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elena“, actualmente in patrimoniul UNESCO.
De la Novaci vom incepe urcusul pe Transalpina si vom face 2 popasuri: in Pasul Urdele , la inaltimea de 2145 m si la Obarsia Lotrului.
Parasim Transalpina pe la Saliste si ne continuam drumul pe - Sibiu - Valea Oltului. In Calimanesti, oras situat pe malul raului Olt, vom vizita Manastirea Cozia, complex monahal medieval, ctitorie a domnului Mircea cel Batran.
Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab), seara tarziu, in functie de conditiile de trafic.