La înălțime: Transalpina și Transfagarasan

  • Itinerariu Pitești - Râmnicu Vâlcea - Alba Iulia - Sibiu - Curtea de Argeș
  • Solicitare fizica: 4 / 5
  • Nivel confort: 4 / 5
Vezi perioade si preturi
În trei zile vom străbate cele mai spectaculoase șosele alpine din România, vom vizita Oltenia de sub munte (Hurezi și Polovragi), Sibiul - vechea capitală a Transilvaniei sub Habsburgi și Curtea de Argeș - cetate de scaun a Țării Românești, necropolă domnească a Basarabilor și regală - a regilor României.

Oferta include

Transport autocar licentiat;
2 nopti cazare in hoteluri/vile de 2-3* conform program;
Mic dejun;
Insotitor de grup.

Oferta NU include

Intrarile la obiectivele turistice.

Itinerariu

Ora 06:00 - Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab).
Ora 06:30 - Plecare pe traseul Pitesti - Ramnicu Valcea - Polovragi - Novaci - Ranca. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, manastire cu hramul Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, parte din patrimoniul UNESCO. Urmatoarea oprire o vom face In Polovragi si vom vizita Manastirea Polovragi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Este o manastire de maici din Arhiepiscopia Craiovei, monument arhitectonic din Tara Romaneasca a secolului al XVII-lea. Vom urca pe jos Cheile Oltetului (aprox 600 m) pentru a ajunge la Pestera Polovragi. Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina pana la Rânca, pentru cazare.
Mic dejun. Continuam aventura pe Transalpina - cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: in Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Vom continua drumul spre Sibiu unde ne vom caza după-amiază - timp liber la dispozitia turistilor pentru plimbare prin centrul istoric al orașului: Piața Mare, Piaţa Mica, Turnul Sfatului, Podul Minciunilor... o seară plină.
Mic dejun. Plecăm spre Cârțișoara - locul de bașină al lui Badea Cârțan, cel care a făcut pe jos drumul până la Roma pentru a cinsti latinitatea noastră chiar la Columna lui Traian. Vom vizita vechea abație cisterciană de la Cârțișoara, apoi vom urca Transfăgărașanul - cea mai spectaculoasă șosea alpină din Romania, care străbate Munții Fagaraș. Pornind dinspre nord, vom trece de Cascada Bâlea, ne vom opri pentru prânz la Lacul Bâlea și apoi vom strabate cel mai lung tunel rutier din Romania, avand o lungime de 887m, pentru a ieși de partea cealaltă a crestei Făgărașilor, la Cabana Capra. Coborâm la Barajul Vidraru, și ne oprim la Curtea de Arges, fostă cetate de scaun, necropolă domnească și regală. Avem ce vedea: mănăstirea lui Neagoe Basarab, vechea biserică domnească Sfântul Nicolae și ruinele bisericii catolice Sân Nicoară, construită, se pare, pentru domnițele catolice ale primilor domnitori din neamul Basarabilor. Din Pitești, ăînapoi pe autostradă în capitală.