În Transilvania prin Transalpina

  • Itinerariu Sibiu - Sighișoara - Brasov
  • Solicitare fizica: 4 / 5
  • Nivel confort: 3 / 5
Vezi perioade si preturi
Ajungem în Transilvania prin Transalpina, cea mai înaltă șosea alpină din România. Vom vizita astfel atât Oltenia de sub munte (Hurezi, Polovragi, superbele locuri de la poalele munților Căpățânii și Buila Vânturarița) cât și marile citadele transilvane Sibiu și Brașov, cetatea Sighișoara și biserica fortificată din Biertan. Trei zile, 2145 m altitudine pe Transalpina, trei obiective din patrimoniul cultural universal UNESCO (mănăstirea Hurezi, biserica fortificată Biertan și cetatea Sighișoara). 

Oferta include

Transport autocar licentiat;
2 nopti cazare in hoteluri de 2-3* conform program;
Mic dejun;
Insotitor de grup.

Oferta NU include

Intrarile la obiectivele turistice.
Prânzurile și cinele. Ghidul va recomanda cele mai potrivite locuri pentru a lua mesele de prânz și cina.

Itinerariu

Ora 06:00 - Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei nr. 158 (Gara de Nord - Podul Basarab).
Ora 06:30 - Plecare pe traseul Pitesti - Ramnicu Valcea - Polovragi - Novaci - Ranca. Prima vizita din itinerariul nostru va fi la Manastirea Hurezi din Horezu, manastire cu hramul Sfintiilor Imparati Constantin si Elena, cea mai de seama ctitorie a domnului martir Constantin Brancoveanu, parte din patrimoniul UNESCO. Urmatoarea oprire o vom face In Polovragi si vom vizita Manastirea Polovragi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului. Este o manastire de maici din Arhiepiscopia Craiovei, monument arhitectonic din Tara Romaneasca a secolului al XVII-lea. Vom urca pe jos Cheile Oltetului (aprox 600 m) pentru a ajunge la Pestera Polovragi. Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina pana la Rânca, pentru cazare.
Mic dejun. Continuam aventura pe Transalpina - cel mai inalt drum rutier din Romania cat si din intregul lant al Muntilor Carpati, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud fiind paralela cu Valea Oltului si Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: in Pasul Urdele si la Obarsia Lotrului. Vom continua drumul spre Sibiu - timp liber la dispozitia turistilor pentru plimbare prin centrul vechi. Dupa-amiaza, vom pleca din Sibiu pe frumoasa vale a Hârtibaciului. Vom vizita biserica din Biertan, monument UNESCO, pentru a ajunge seara in Sighisoara.
Mic dejun. Vom face un tur pietonal in Sighisoara - unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei si vom admira Biserica din Deal, Turnurile Cetatii, Monumentul Eroilor, Casa Vlad Dracul si Piata Cetatii. Vom pleca spre Brasov - timp liber in central vechi si vizita la Biserica Neagra. Plecare spre Bucuresti pe traseul Valea Prahovei - Ploiesti, sosire seara, in functie de conditiile de trafic.